Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладкото мляко, добавете захарта, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да втаса.
Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете хладката вода, маята, олиото, солта, разбъркайте айвара/лютеницата и замесете тесто за кифлички.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути. След това разточете тестото върху набрашнена повърхност.
Разточете на голям кръг с точилка и нарежете на триъгълници. Завийте кифличките и подредете в намазана с маргарин тава за печене.
Поръсете настъргания маргарин върху солените кифлички. Оставете да престои 15 минути.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Извадете готовите кифлички от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят, след което ги поднесете.
Моите меки кифлички с лютеница са много вкусни и чудни за закуска!