Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сръбски меки кифлички с лютеница

Сръбски меки кифлички с лютеница

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски меки кифлички с лютеница
Снимка: Veca
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ставаме, когато помиришем прясно изпечени кифлички с лютеница"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лютеница - 100 г или айвар
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • маргарин - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладкото мляко, добавете захарта, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да втаса.

Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете хладката вода, маята, олиото, солта, разбъркайте айвара/лютеницата и замесете тесто за кифлички.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути. След това разточете тестото върху набрашнена повърхност.

Разточете на голям кръг с точилка и нарежете на триъгълници. Завийте кифличките и подредете в намазана с маргарин тава за печене.

Поръсете настъргания маргарин върху солените кифлички. Оставете да престои 15 минути.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Извадете готовите кифлички от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят, след което ги поднесете.

Моите меки кифлички с лютеница са много вкусни и чудни за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: