Задушен артишок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
13/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 558
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • артишок - 12 бр., сърцевини, пресни или замразени, суров
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер.

Изсипва се достатъчно вода, която да ги покрие напълно и се задушават на умерено силен огън около 10 мин., за да се изпари течността в съда. Ястието се сервира горещо.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар