Задушен артишок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
13/01/2014
"Наситените подправки придават на артишока вкус, на който трудно ще устоите"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 443
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • артишок - 12 бр., сърцевини, пресни или замразени, суров
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер.

Изсипва се достатъчно вода, която да ги покрие напълно и се задушават на умерено силен огън около 10 мин., за да се изпари течността в съда. Ястието се сервира горещо.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар