Домати с ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
831
2k
19/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 715
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на ситно лука, пиперките и моркова и ги задушавате в олиото 2-3 с.л. вода. Когато омекнат, прибавяте ориза, скълцания чесън и ситно нарязания магданоз.

Задушавате още 5-6 минути, след което заливате с 1 ч.ч. гореща вода, посолявате и добавяте обелените и ситно нарязани домати.

Поръсвате със стрита чубрица, захлупвате и варите на тих огън, докато се свари оризът. Преди сервиране поръсвате с едро смлян черен пипер.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Татьяна Балова
Много е супер!
0
0