Начин на приготвяне
Загряваме маслото в тенджера на среден огън и добавяме лука. Сотираме го за 3-4 минути.
Добавяме чесъна, целината, морковите, картофите и всички подправки. Запържваме за около минута.
Наливаме зеленчуковия бульон и оставяме супата да заври. След това намаляме котлона и оставяме да къкри около 20 минути или докато зеленчуците омекнат.
Изсипваме половината от вече готовата картофена супа в друг съд. Изваждаме дафиновите листа и пасираме с пасатор до гладкост.
Сипваме пасираната супа при останалата част в тенджерата, добавяме сметаната и разбъркваме.
Връщаме на котлона за няколко минути и ако е необходимо добавяме още сол или черен пипер. Сервираме кремсупата с пресен магданоз.
Немската картофена супа е много вкусна.