Спанак с ориз на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
810
2k
13/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 460
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате спанака и го слагате в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус.Задушавате на умерен огън.

Когато водата се изпари, изсипвате сместа в намаслена тавичка. Запържвате брашното в останалото олио, разреждате с млякото и оставяте на огъня да ври. Сваляте от огъня и застройвате с разбитото яйце. Заливате спанака със запръжката и запичате в умерена фурна.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар