Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена хамсия и цаца по бургаски

Пържена хамсия и цаца по бургаски

Пържена хамсия и цаца по бургаски
Снимка: Nikolina Georgieva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"Чудно мезе от пържена цаца и хамсия - и една биричка към тях препоръчваме"

Необходими Продукти

  • хамсия
  • цаца
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дребната риба се цепи коремчето и се джурка във вода до измиване. Количеството е по желание.

Овалва се в посолено брашно.

Пържи в дълбок тиган с олио на 4.5 от 6-та степен до лек загар на пържената хамсия и цаца по бургаски.

Източник: Hristo Gantchev - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: