Начин на приготвяне
За уникалния десерт Молотов (Molotoff) напълно суха купа слагаме 7 белтъка.
Разбиваме на сняг и постепенно добавяме 7 с.л захар. Разбиваме до твърди връхчета.
В касарола карамелизираме само захар и с лъжица обливаме цялата форма за кекс с карамел.
Слагаме с лъжица от разбитите белтъци, като притискаме леко, да запълнят формата на всякъде.
Печем на водна баня в предварително загрята фурна на 250 °C за 25 минути.
След това изключваме фурната и оставяме сладкиша да изстине вътре.
Обръщаме тази различна целувка в чиния.
Декорираме с карамелени нишки и листенца мента.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Dimitrina Dimitrova