Яхния със зелен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния със зелен лук2 / 2
06/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"На агнешкото му трябва зелено - ето го и поредното доказателство - вкусна яхния с агнешко и зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 връзки (зелен)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на хапки и го пържите в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяте 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсвате с червения пипер, слагате 5-6 зърна черен пипер и посолявате.

Наливате 1 ч.ч. топла вода, добавяте разтопеното масло и варите на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяте с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: