Начин на приготвяне
От брашното, 300 мл вода, оцета, солта и 1 с.л. олио омесвате тесто като за баница, което покривате с влажна кърпа и оставяте да отлежи около 30 минути. Сварявате ориза в 1 л подсолена вода, отцеждате с натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разточвате тестото на две кори-първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата. Намазвате обилно с олио и слагате в нея голямата кора, така че краищата ѝ да останат извън ръба на тавата.
Напръсквате обилно с олио и разстилате плънката на равномерен пласт. Отгоре слагате втората кора. Прегъвате краищата на първата кора навътре и ги увивате като венец. Намазвате приготвения клин с разтопеното краве масло и печете в умерена фурна до леко зачервяване.