Агнешки бут с гъби по селски

27/12/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"За да опитаме порция от този ароматен агнешки бут сме готови и Георги да се кръстим "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 669
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостявате бута и го почиствате от ципите и сухожилията. Заливате с 1 1/2 ч.ч. топла вода, посолявате, прибавяте 50 г масло, лютите чушки и няколко зърна черен пипер, захлупвате плътно съда и задушавате на слаб огън до омекване на месото.

Отделно на слаб огън в 50 г масло и малко вода задушавате до златисто ситно нарязания лук. След това прибавяте към него обелените и настъргани домати. Почиствате и измивате гъбите. Нарязвате ги на ивички и ги варите в подсолена вода.

В останалото масло запържвате до златисто брашното и прибавяте към него соса от лука и доматите, а също така-сварените гъби. Разреждате с 1 ч.ч. от бульона, в който сте варили месото.

Посолявате, поръсвате с черен пипер и варите на тих огън, докато се посгъсти. С така приготвения сос, заливате разпределеното в четири чинии месо. Сервирате ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар