Свинско с лук в гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинско с лук в гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • сушени гъби - 100 г
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и ги задушаваме в мазнина заедно със солта, черния и червен пипер.

Прехвърляме хапките в гювеч, а в същата мазнина запържваме нарязаните моркови и лук. Пържим 10 минути, като бъркаме. Прехвърляме в гювеча.

Добавяме предварително изкиснатите гъби и прецедената вода от накисването. Доливаме 1 ч.ч. топла вода и печем на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: