Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ньоки в спаначен сос

Ньоки в спаначен сос

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ньоки в спаначен сос
Снимка: Stefan
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Имаме чувството, че тези ньоки в спаначен сос ще получат овации от всеки, който ги опита"

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г
  • спанак - 500 г замразен
  • бекон - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 40 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 4 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в тиган. Нарежете бекона и сложете върху маслото да къкри за минута.

Сложете замразения спанак в тигана да къкри. Сложете нарязания чесън и добавете да къкри.

Когато водата се изпари, добавете готварската сметана и добавете сол и черен пипер.

Сложете вода за ньоките да заври и като заври, сложете ньоките. Когато ньоките изплуват на повърхността, те са сварени.

Прецедете ньоките и ги сложете в спаначения сос и разбъркайте. Разпределете в четири купи и поръсете всяка купа с една супена лъжица настърган пармезан.

Ньоките в спаначен сос са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: