Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Оризов кейк по испанска рецепта

Оризов кейк по испанска рецепта

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Оризов кейк по испанска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Най-сетне успяхме да измъкнем от испанците тази така пазена рецепта! Урааа !"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 1 опак.
  • шоколад - 100 г черен
  • бадеми - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта, ванилията и содата за хляб. Прибавя се сметаната и разбиването продължава.

Добавят се оризовото брашно и гриста и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Прибавят се стафидите.

Кейковата смес се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност.

Щом се охлади, оризовият кейк се изважда от формата и се глазира с разтопен черен шоколад. Поръсва се обилно с бадемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: