Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с пуешко и шафран

Пилаф с пуешко и шафран

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилаф с пуешко и шафран3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вкусен пилаф с пуешко и шафран"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • вода - 230 мл
  • пуешко месо - 200 г гърди или др.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 бр., стар
  • чесън - 1 скилидка
  • бял пипер
  • зехтин
  • шафран - 1 щ., на власинки
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче, Maggi
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пуешкото месо в тенджера с вода, заедно с обелена глава лук и сол. Оризът (ползвах от този за суши), се сварява във водата (230 мл), в която е разтворен и бульона.

Щом водата заври, намаляваме котлона до най-ниската степен и варим до готовност. После оставяме настрана ориза да изстива.

В тиган със зехтин запържваме настъргания лук (втората глава лук), настъргания на едро морков, нарязания на ситно чесън. Добавяме белия пипер.

Не слагаме сол, защото зеленчуковият бульон е достатъчно солен.

След като омекне морковът, добавяме сварения ориз и свареното пуешко месо, накъсано на малки късчета.

Разбъркваме така на котлона пилафа, за около още 10 минути (гледаме ориза да не залепва за тигана).

Накрая слагаме щипка шафран и разбъркваме с дървена шпатула. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: