Начин на приготвяне
Сваряваме пуешкото месо в тенджера с вода, заедно с обелена глава лук и сол. Оризът (ползвах от този за суши), се сварява във водата (230 мл), в която е разтворен и бульона.
Щом водата заври, намаляваме котлона до най-ниската степен и варим до готовност. После оставяме настрана ориза да изстива.
В тиган със зехтин запържваме настъргания лук (втората глава лук), настъргания на едро морков, нарязания на ситно чесън. Добавяме белия пипер.
Не слагаме сол, защото зеленчуковият бульон е достатъчно солен.
След като омекне морковът, добавяме сварения ориз и свареното пуешко месо, накъсано на малки късчета.
Разбъркваме така на котлона пилафа, за около още 10 минути (гледаме ориза да не залепва за тигана).
Накрая слагаме щипка шафран и разбъркваме с дървена шпатула. Да Ви е сладко!