Начин на приготвяне
Яйцето се смесва със захарта и леко се разбърква с телена бъркалка.
Прибавя се нишестето и на тънка струйка прясното мляко. Сместа се поставя на котлона и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине.
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубченца. Поръсват се с лимоновия сок и канелата.
Яйцата за кексовата смес се разбиват заедно със захарта. Към тях се добавя олиото и прясното мляко. Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията и се добавя към млечната смес. Накрая се прибавят ябълките.
Форма с отваряем ринг с размер 26 сантиметра се постила с хартия за печене.
Сместа се изсипва и заглажда.
Изстиналият крем се поставя в пош с кръгъл накрайник. Върху неопечения ябълков сладкиш се шприцова спирала от крем, като се започва от средата.
Сладкишът с крем се пече в предварително загрята фурна на 180 °C 35 минути.
По желание се поръсва с пудра захар.
Оставя се да изстине във формата и тогава се освобождава и се прехвърля в поднос.
Да ви е сладко!