Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Кремсупа от броколи, авокадо и праз

Кремсупа от броколи, авокадо и праз

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788545
Кремсупа от броколи, авокадо и праз
Снимка: Evgenia
1 / 3
23/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да Ви е сладко с тази кремсупа от броколи, авокадо и праз!"

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г, пресни
  • праз - 1/2 стрък
  • картофи - 2 бр
  • авокадо - 1/2 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • бял пипер
  • зеленчуков бульон - 1 кубче, Maggi
  • зехтин
  • крема сирене - 3 с.л., натурално
  • яйце - 2 бр.
  • лимонов сок
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме розичката броколи и я накъсваме на малки парчета.

Нарязваме праза, авокадото, чесъна и картофите на ситно.

Поставяме всичко в тенджера и наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците.

Разтваряме във водата кубчето бульон. Не слагаме сол, защото бульонът е достатъчно солен. Добавяме бял пипер и зехтин.

Варим супата от броколи на умерен огън за около 50 минути.

След като изстине, застройваме с разбитите яйца с крема сиренето.

Добавяме сок от лимон и пасираме.

Поднасяме с чипс от пармезан.

Да Ви е сладко с моята кремсупа от броколи, авокадо и праз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами може и аз нещо да съм объркал, нямам идея. Като цяло идеята за супата е супер, но ако не ви се нравят яйца, както на мен, оставете я без яйцата и няма да съжалявате.
02.04.2022 20:13
Evgenia
Evgenia
На мене ми се е получила и за да я кача се е харесала на хората около мене! Все пак въпрос на вкус! :-) Слага се и вода, зависи и колко време ври... :-)
01.04.2022 12:17
2
Анонимен
Анонимен
Наложи се да я изхвърля. С 2 цели яйца, тази супа има вкус на смес за палачинки. Оправете си рецептата моля.
30.03.2022 13:53
1
1
Анонимен
Анонимен
Спазих пропорциите и процедурите, но не се получи добре. Смятам, че яйцата много я развалиха. Беше ми странно, че се слагат 2 сурови яйца, сигурни ли сте, че трябва да е така? Да не би да сте имали предвид жълтъци?
30.03.2022 13:42