Начин на приготвяне
Свареният батат се изцежда много добре от водата и се пюрира. Разбира се, може да се приготви на пара.
Разбиваме двете яйца с лъжица захар. Прибавяме изварата и пюрето от батат. Смесваме хубаво и добавяме всички останали съставки. Аз лично, добавих малко сушени плодове и тиквени семки.
Захарта е само 1 с.л, тъй като протеинът, който имах, е подсладен и овкусен.
Ако използвате протеин без вкус и подсладител, може да увеличите захарта или да я заместите с по-здравословен вариант.
След хубавото смесване, разстиламе тестото на тънък пласт, върху хартия за печене.
Печем около 20 мин на 180-200 °C. Аз лично предпочитах да са леко по-хрупкави и затова държах повече във фурната.
Също така отгоре поръсих полезните барчета с малко корнфлейкс.
След изваждане от фурната нарязах на 20 правоъгълника високопротеинови блокчета със сладък картоф.