Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Селска баница с кълцано месо

Селска баница с кълцано месо

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Селска баница с кълцано месо1 / 2
28/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г (6 ч.ч.)
  • свинско месо - 500 г (кълцано)
  • мас - 100 г (1/2 ч.ч.) свинска
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в малко посолена вода накълцаното месо.

Омесваме средно твърдо тесто от брашното, вода и малко сол.

Разделяме тестото на малки питки.

От всяка питка разточваме кора с големината на тавата за печене на баницата.

Препичаме готовите кори за 1-2 минути и започваме да редим баницата.

Между корите ръсим от разтопената свинска мас, месото и много леко - бульон от свареното свинско.

Най-горната кора поръсваме само с мазнина и бульон.

Печем в умерена фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: