Начин на приготвяне
Запържваме скълцания лук в олиото и към него прибавяме наситненото месо. Към тази смес се слагат и нарязаните на дребно картофи. Прибавят се още рендосаните моркови и небелените скилидки чесън.
Всичко се разбърква и щом поомекне, към него се слага надробеното сирене. Овкусява се с подправки и се прехвърля в намаслена тава. Долива се 1 ч.ч. вода и се пече в загрята фурна до сгъстяване на соса.
Междувременно се прави сос, като брашното се запържва в масло и към полученото се добавят двата вида мляко. Когато сместа заври, се отстранява от котлона.
Към нея се прибавят разбитите яйца и рендосания кашкавал. Ръси се с подправки и се излива върху яденето във фурната. То се връща обратно и се пече до образуването на апетитна коричка.