Чорба от коприва с ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k279k
16/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Първият официален ден на пролетта е този, в който приготвим дъхава чорба от коприва с ориз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно с брашното се запържва в олиото. Добавя се предварително измитата, попарена с гореща вода и нарязана коприва.

Залива се с водата и се оставя да поври. Добавя се оризът, солта и черният пипер.

Готовата супа от коприва се застройва с разбитото яйце с кисело мляко и се поръсва с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда божествено, но 100 мл олио имат 900 кал, което значи, че от лека и полезна супа като концепция става енергийна бомба и определено не по вкуса ми за тежест. Бих сложила макс 20 мл олио или няколко с.л.
17.04.2022 13:38
димо
димо
супер
23.07.2014 17:31
2
Гери
Гери
Накрая се добавя натрошено сирене за разкош!!!
19.03.2014 10:31
12