Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко с пресен чесън и зелен лук

Агнешко с пресен чесън и зелен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"За агнешкото няма специален сезон, но от нас да го знаете - най-вкусно е напролет, с пресен чесън и зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 6 връзки
  • чесън - 1 връзка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 100 мл
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции и се слага, заедно с нарязаните чесън и лук, в дълбока тенджера.

Добавят се олиото, червеният пипер, нарязаните джоджен и магданоз. Посолява се и се поръсва с брашното.

Оставя се на слаб огън до пълна готовност на задушеното агнешко.

Агнешкото с пресен чесън и зелен лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: