Начин на приготвяне
Трябва да имате мултикукър с опция за ПЕЧЕНЕ!
За целта ще ни е нужен съд, който да може да влезе в съда. Ние ползваме касерола с дръжка, която може да се махне с големина 21 см.
Слагаме захарта за карамела в съда и го слагаме да се разтопи в кукъра на опция Печене на макс температура. В случая при нас беше 232 °C. Може да разтопите захарта и на котлон.
След това в отделни купи си приготваме сместа за карамела и сместа за какаовия кекс.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията, след което добавете и прясното мляко и отново разбъркайте за карамелената смес.
За кексовата смес разбийте, първо, яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което добавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера и при непрекъснато разбъркване ги добавете към течната.
Когато карамелът изстине, слагаме, първо, сместа за карамела, след което слагаме сместа за кекса, като гледаме да е разнесена равномерно.
Слагаме Кодрит Кадир в мултикукъра да се пече на 170 °C за 40-45 минути на водна баня.
Проверяваме с клечка дали Кодрит Кадир на мултикукър се е изпекъл.