Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Празнична пълнена пуйка

Празнична пълнена пуйка

Chef MilošChef Miloš
Новак
3823
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Празнична пълнена пуйка
Снимка: Chef Miloš
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
250 мин.
Порции
10
"За централно място на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • шунка - 300 г
  • бекон - 200 г
  • ориз - 200 г
  • сини сливи - 200 г, без костилка
  • пармезан - 50 г
  • гъби - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана запържете ситно нарязания лук, след което добавете настъргания морков и пащърнака.

Когато се задушат, добавете нарязаните гъби и нарязаните на по-малки парченца шунка и бекон. Оставете сместа да къкри още 5 минути.

Отделно сварете ориза, след това добавете сместа, настъргания пармезан и нарязаните наполовина сини сливи. Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете пуйката с тази плънка. Завържете краката на пуйката и я изпечете във фурната на 170 градуса за 4 часа.

Насладете се на вкусната печена пуйка!

Празничната пълнена пуйка се поднася с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: