Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Средиземноморска риба със зеленчуци

Средиземноморска риба със зеленчуци

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Средиземноморска риба със зеленчуци
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ето как и вие бързо, лесно и много вкусно да приготвите печена рибка със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 филета (всяко филе е около 150 г)
  • домати - около 3 бр. средни
  • тиквички - 2 големи
  • маслини каламата
  • чушки - 1 червена и 1 жълта
  • каперси - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • риган
  • чесън на прах
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • По избор
  • лимонов сок - при сервиране
  • пълнозърнест ориз
  • киноа - или варени картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах средиземноморска риба Бакалар или наречена още Треска, Мерлуза. Можете да приготвите рецептата с бяла риба по ваш избор.

Рецептата е изклучително вкусна и здравословна, можете да приготвите бялата риба само с домати, каперси и маслини по сицилиански.

Включете фурната и я оставете да се загрее до 180 ℃. Поставете хартия за печене върху тавата за печене.

Нарежете доматите на по-едри кубчета или резенчета, а тиквичките на средно дебели кръгчета, морковите на кръгчета. Отстранете семките на пипера и нарежете на ивици или кръгчета, както ви е удобно. На маслините извадете костилките и след това ги нарежете.

Подредете рибните филета, доматите, тиквичките, пипера и морковите в тавата. Върху тях поръсете нарязаните маслини и каперси. Поръсете с малко сушен риган, чесън на прах, сол и черен пипер. Поръсете с малко зехтин и внимателно разбъркайте зеленчуците.

Печете рибата около 20 минути, т. е. докато зеленчуците омекнат и рибните филета се изпекат.

Сервирайте с пълнозърнест ориз, киноа или печени картофи по желание.

Средиземноморската риба със зеленчуци е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: