Джолан в гювеч

DesislavaDesislava
Новак
15
Джолан в гювеч
Снимка: Петя Конова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Днес ще ви споделим тази майсторска рецепта за крехък и сочен джолан със зеленчуци и винен сос в глинен гювеч - вкусотия, която ще ви скрие шапката"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 големи
  • картофи - 4 средно големи
  • гъби - 150 г
  • сушени сливи - 10 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеча се подреждат: праз на едри парчета, лукът, разрязан на 4, морковите на кръгчета, джоланите, сливите и другите изброени продукти.

Най-отгоре се подреждат картофите на кръгчета, слагат се подправките, залива се с доматен сок, виното, мазнината и водата.

Пече се на 250 градуса за поне 2 часа.

Глинените съдове се слагат в студена фурна, за да загреят постепенно.

Джоланът в гювеч е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: