Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Печени в еър фрайър курабийки

Печени в еър фрайър курабийки

Печени в еър фрайър курабийки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
31 мин.
Порции
28
"Пригответе за всички у дома курабийки в еър фрайър"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче (10 грама)
  • мас - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • брашно - за меко тесто
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата, прибавяме захарта и разбъркваме сместа добре. Разтопяваме маста и я добавяме към яйчената смес.

В киселото мляко сипваме амонячната сода и изчакваме да шупне.

След като е готово го сипваме към другите продукти, както пресятото брашно - на порици.

Накрая добавяме и настърганата кора от лимона.

Получава се меко тесто, от което оформяме топчета с размери на орех.

Застиламе хартия за печене в уреда и започваме да нареждаме курабийките.

Преди да поставим, ги поръсваме със захар.

Нагласяваме уреда на 160 градуса за 11 минути.

Вадим и оставяме на решетка да изстинат, а през това време слагаме и другите - така докато свършат.

Печените в еър фрайър курабийки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: