Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено Руло»Сьомга в тесто със спанак

Сьомга в тесто със спанак

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Сьомга в тесто със спанак
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
08/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сьомга в тесто със спанак - специалитет, който трябва да се опита задължително"

Необходими Продукти

  • сьомга - около 700 г парче
  • бутертесто - 500 г готово
  • спанак - 1 кг
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • заквасена сметана - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чесън - пресен 6 бр.
  • пресен лук - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавам нарязания на дребно чесън и лук в 50 г масло.

Като омекне, прибавям нарязания спанак, готвя до готовност, прибавям сметаната и готвим, докато остане почти сухо и се изпари максимално всякаква течност.

Накрая подправяме със сол, пипер и индийско орехче, оставяме да изстине.

Разточваме тестото на около 3 мм дебелина, слагаме сьомгата, а отгоре подреждаме хубаво плънката, сгъваме на хубав пакет, намазвам с разбит с малко мляко жълтък.

Правя ромб ивици от малко заделено тесто и пека вкусното солено руло на 200 °C за около 35 мин.

Сьомгата в тесто със спанак е много вкусна!

Източник: Lyubomir Georgiev - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: