Начин на приготвяне
Задушавам нарязания на дребно чесън и лук в 50 г масло.
Като омекне, прибавям нарязания спанак, готвя до готовност, прибавям сметаната и готвим, докато остане почти сухо и се изпари максимално всякаква течност.
Накрая подправяме със сол, пипер и индийско орехче, оставяме да изстине.
Разточваме тестото на около 3 мм дебелина, слагаме сьомгата, а отгоре подреждаме хубаво плънката, сгъваме на хубав пакет, намазвам с разбит с малко мляко жълтък.
Правя ромб ивици от малко заделено тесто и пека вкусното солено руло на 200 °C за около 35 мин.
Сьомгата в тесто със спанак е много вкусна!
Източник: Lyubomir Georgiev - Кулинарна мрежа