Каноли със сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Каноли със сирене
Снимка: Анонимен
1 / 3
11/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лесни и вкусни каноли от италианската кухнята!"

Необходими Продукти

  • Каноли
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • Плънка със сирене
  • сирене - 1 1/3 ч.ч., Робиола
  • козе сирене - 2/3 ч.ч. (150 г)
  • магданоз - една щипка
  • мащерка - една щипка
  • чили - 1/4 ч.л. на прах
  • сол - 1/8 ч.л.
  • сметана - 2/3 (150 г), пълномаслена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каноли: Брашното и солта се пресяват в голяма купа. Вътре се раздробява маслото, така че сместа да заприлича на едри трохи.

Добавя се толкова вода, колкото е необходима за твърдо тесто. Тестото се оставя да престои около 30 мин. Разточва се на тънка кора и се изрязват 12 квадратни парчета. Мокрят се със студена вода.

Увиват се във формички за каноли. Зехтинът се загрява до много висока температура във фритюрник. Канолите се пържат на порции около 5-7 мин. Изцеждат се върху кухненска хартия. Изваждат се от формичките и се държат топли.

Плънка: сирената се смесват с подправките, чилито и солта. Сметаната се разбива и добавя. Канолите се пълнят с плънката. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: