Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенова паста със сос от червена леща

Безглутенова паста със сос от червена леща

Безглутенова паста със сос от червена леща
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
12/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Интересно ястие от паста безглутен с вкусен сос от червена леща"

Необходими Продукти

  • паста - 250 г фузили без глутен (от ориз и елда)
  • сол 1 ч л
  • сос
  • червена леща - 200 г
  • зехтин - 1 капачка
  • сол - на вкус
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измита червена леща и обелени, нарязани на едри парчета моркови във 500 мл вряща вода за 15 минути.

Отцедете през сито и сипете в каната на чопър.

Добавете нарязан пресен магданоз и зехтин.

Блендира се за 60 секунди на гладка смес, дори е добре да останат малки парченца.

Сварете безглутеновата паста по указание и отцедете. Може да изберете фузили или друг вид паста.

Сипете в чиния и залейте със соса от червена леща.

Хапнете с наслада, вкусно и здравословно!

По желание може да добавите и 3 чери доматчета към пастата.

Добър апетит с Безглутенова паста със сос от червена леща!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: