Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета с дреболии

Агнешки шишчета с дреболии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки шишчета с дреболии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • агнешки дреболии - 300 г
  • агнешко було - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и дреболиите се режат на парчета и се накисват в смес от виното, чубрицата, черния пипер, солта и нарязания на ситно лук.

Всичко се разбърква добре и се оставя за 1 час. Нанизва се на шишчета, като се редуват месото и дреболиите с парчета домати, и се пръскат с лимонов сок. По желание може да добавите парченца лук и чушка.

Всичко се покрива с агнешкото було и се пече във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: