Начин на приготвяне
Маята се разбърква с леко затопленото мляко и захарта и след като шупне, се слага в кладенче от пресятото брашно. Добавя се солта, содата, гасена с оцет, олиото и 3 от яйцата.
Всичко се разбърква и се добавя по малко студено прясно мляко, докато тестото стане средно меко и гладко. При нужда се добавя още мляко. Оставя се да втаса на топло.
Замесва се отново и се оставя пак да втаса. Отделя се тесто колкото два домата, от него се прави украсата. Останалото тесто се слага в намазана с мазнина тава, като леко се сплесква.
От останалото тесто се правят пиленца и се слагат с човки, насочени една към друга, върху питката. Може да направите украсата според вашия вкус и възможности. Хлябът се намазва с разбитото яйце и се пече на 180 градуса.