Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен обреден хляб

Домашен обреден хляб

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Домашен обреден хляб
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.
"Когато поводът го изисква, хлябът е само един - домашен обреден хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - хладка, колкото поеме
  • сол
  • захар
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 1 пакет
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слага брашното, добавят се сол, захар и мая. Разбъркват с ръце. Следва зехтинът.

Хладката вода се добавя постепенно и се омесва меко тесто. След като се омеси, се покрива за 45 мин. да втаса.

След това се слага в подходяща тава за печене и се оставя за още 10-15 мин.

След това тестото се намазва с олио и се поръсва с малко брашно.

Пече се във фурна на 180-200 градуса за 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Тестото може да се пече и на пещ, който има възможност.
19.05.2016 01:36
2
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
И при нас е така.
04.05.2016 00:51
2
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много е вкусна, правя я по същия начин, и свършва докат да видиш!
01.05.2016 18:44
2