Гергьовско агне по чапкъновски

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
06/05/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене240 мин.
Общо285 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 320
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и месото и мозъкът се режат на ситно.

Оризът се пържи до златисто и се залива с бульона от дреболиите. Ври, докато набъбне. Добавят се чесънът и зеленият лук, нарязани на ситно и запържени предварително. Добавят се нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и се добавя черният пипер и солта.

Агнето се маже отвътре със сол и със 125 г масло. Пълни се с плънката, слагат се още 50 г масло вътре и се зашива. Оставя се малък отвор, излива се цялата бира и се зашива докрай. Намазва се агнето с останалото масло, поръсва се със сол и черен пипер.

Краката се връзват заедно. В тавичка се слагат кръстосани пръчки и върху тях се слага агнето. Завива се с фолио. В тавата се наливат 2 чаени чаши вода и се пече. Най-добре агнето се пече в пещ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар