Бабиното гергьовско агнешко

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Бабиното гергьовско агнешко
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"От старите тефтери на баба избрахме тази страхотна, ароматна и прекрасна рецепта за Бабиното гергьовско агънце! Благодарим ти, Бабо мила, Бабо сладка !"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг агнешко
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 10 - 15 стръкчета
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо и го сваряваме за около 30 мин.

Запържваме го със зрелия лук, поръсваме със сол и сладък пипер.

Добавяме пресния лук, нарязан, и лютия пипер.

Печем в гореща фурна до готовност.

Преди сервиране поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам това месо толкова е крехко.
23.02.2016 13:41
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Колко много обичам....аз на моето слагам и девесил :) нямам търпение да се изпролети :)
23.02.2016 12:00