Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Великденски кифлички със стафиди

Великденски кифлички със стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Великденски кифлички със стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 кг
  • захар - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 1 кубче
  • масло - 200 г
  • за плънката
  • стафиди - 250 г
  • бадеми - 200 г (смлени)
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 200 г
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от млякото, предварително затоплено и се добавя малко захар и брашно. Щом шупне, се смесва с пресятото брашно. Добавя се смес от топлото мляко, яйцата и захарта.

Меси се тесто, докато започне да става на мехури. Оставя се на топло да втаса. Разделя се на 20 части и се правят топки. Всяка топка се разточва леко така, че да заприлича на елипса.

Прави се плънката, като захарта се карамелизира съвсем леко и се смесва с бадемите и прясното мляко. При нужда се разрежда с още мляко. След като сместа изстине, се добавят стафидите.

По малко от плънката се слага в края на всяка елипса и тя се завива като кифличка. Слагат се всички в намазана с мазнина тава, оставят се да втасат, намазват се с яйце и се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: