Начин на приготвяне
Активирайте маята, като сипете една чаша от топлото мляко, лъжица захар и брашно.
Разбийте яйцата с останалите продукти без маслото и олиото.
Пресейте брашното и сипете от млечната смес и маята, постепенно вмъквайте от маслото и олиото, месете дълго време, като разтягате и отново събирате тестото.
Оставете да втаса на топло, след което разделете на еднакви топки и всяка разточете на заоблен триъгълник, сложете парченце от портокаловия локум, направете няколко разреза за по интересен вид на кифличките и навийте.
Сложете ги в тави, застлани с хартия за печене на разстояние и оставете да втасат.
Намажете втасалите кифлички с разбития жълтък с мляко и поръсете с кристална захар, печете в загрята фурна на 170 градуса.