Памук гевреци

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Памук гевреци
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Малки гевречета като памук - хапвате и потъвате в облаците"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • вода - 100 мл топла
  • олио - 60 мл
  • яйца - 2 белтъка +1 яйце (2 жълтъка за намазване)
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 10 г
  • брашно - 570 - 600 г
  • масло - 50 - 60 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото от изброените продукти. В купа, покрита с кърпа, оставете около един час, за да втаса.

Тестото се разделя на 12 еднакви топчета, които се разточват елепсовидно, намазват се масло и се завиват по диагонал, като краищата им се събират, за да се получи геврек.

Нареждат се в тава с хартия за печене, остават се още 20 минути да втасат, след което се намазват с двата жълтъка, които заделихме.

Поръсват се със сусам и се слагат да се изпекат в предварително загрята фурна на 185 градуса' за около 15-20 минути.

Памук гевреците са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: