Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, до побеляване на сместа, добавя се киселото мляко, в което е загасена хлебната и амонячната сода, следва ванилията, разтопената свинска мас и накрая брашното.
Омесва се средно твърдо тесто, от което се оформят топчета с еднаква големите - 28 гр. Пекат се на 170 градуса без вентилатор, за да не се напукат дребните сладки.
След като се изпекат, с остър инструмент или нож, се издълбават от долната страна. С приготвения крем се слепват 2х2.
Кремът се приготвя по следния начин :
Нишестето се приготвя по описание на опаковката, добавя се захарта, маслото, орехите и трохите. Трябва да се получи гъста смес, за да не изтича при слепване на сладките.
В две купи се сипва хладка вода-от по 300мл, в които се разтварят червената и жълтата боя. Едната половина от прасковката се потапя в червената, а другата половина в жълтата боя. Веднага след това се овалват в захар.
Листенцата за ретро прасковите се приготвят от мекото масло разбито с миксера на пухкава смес към, което се добавя кондензираното мляко. Получава се маслена гладка смес, която се оцветява със зелена боя. Сипва се в еднократен пош с накрайник листо и се шприцоват листенца.
Бон апети със Слепени сладки Прасковки!
Коментари