Слепени сладки Прасковки

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Слепени сладки Прасковки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Слепени прасковки за почерпка за всеки повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 чаена чаша
  • свинска мас - 1 чаена чаша
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
  • сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжица
  • амонячна сода - 1/2 чаена лъжица
  • ванилия - 2 прахчета (2 щ.)
  • брашно - 1 кг приблизително
  • За оцветяване
  • вода - 600 мл
  • сладкарска боя - червена и жълта
  • кристалната захар - за овалване
  • Крем за слепване
  • нишесте - 1 пакетче, лимон
  • прясно мляко - 700 мл за нишестето
  • захар - на вкус
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 50 г
  • трохи - 2 ч.ч. от сладките
  • За листенцата
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • масло - 60 г
  • сладкарска боя - зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер, до побеляване на сместа, добавя се киселото мляко, в което е загасена хлебната и амонячната сода, следва ванилията, разтопената свинска мас и накрая брашното.

Омесва се средно твърдо тесто, от което се оформят топчета с еднаква големите - 28 гр. Пекат се на 170 градуса без вентилатор, за да не се напукат дребните сладки.

След като се изпекат, с остър инструмент или нож, се издълбават от долната страна. С приготвения крем се слепват 2х2.

Кремът се приготвя по следния начин :

Нишестето се приготвя по описание на опаковката, добавя се захарта, маслото, орехите и трохите. Трябва да се получи гъста смес, за да не изтича при слепване на сладките.

В две купи се сипва хладка вода-от по 300мл, в които се разтварят червената и жълтата боя. Едната половина от прасковката се потапя в червената, а другата половина в жълтата боя. Веднага след това се овалват в захар.

Листенцата за ретро прасковите се приготвят от мекото масло разбито с миксера на пухкава смес към, което се добавя кондензираното мляко. Получава се маслена гладка смес, която се оцветява със зелена боя. Сипва се в еднократен пош с накрайник листо и се шприцоват листенца.

Бон апети със Слепени сладки Прасковки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Penka Yorgova
Penka Yorgova
Чуднички
30.03.2022 21:04
3