gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Фин маслен козунак

Фин маслен козунак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k279k
Фин маслен козунак1 / 2
20/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
12
"Внимание, диетата се отлага до пълното изяждане на този Фин маслен козунак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко се размива маята и се добавя 1 чаша брашно. След като шупне, се добавя към пресятото брашно, яйцата, захарта и солта.

Добавя се разтопеното масло и ванилията и се омесва тесто. Оставя се да втаса за 2 часа на топло.

Добавят се стафидите и орехите и се омесва отново. Разпределя се във форми, намазани с масло, оставя се да втаса 1 час и се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: