Пикантен пай с патладжани

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
16/01/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 115
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното се пресява и солта в средно голяма купа. Добавят се маслото, яйцето и половината от пармезана и се омесва гладко тесто. Оформя се гладко тесто, покрива се с восъчна хартия и се изстудява в хладилника за един час.

Фурната предварително се загрява до 200 градуса. Маже се с масло форма за печене на пай с диаметър 23 см. Тестото се разточва на кора, дебела 5 мм, върху набрашнен плот. След това се разстила върху приготвената му форма, като се подрежат стърчащите краища и се надупчва повърхността с вилица. Оставя се в хладилника за 15 мин.

Патладжаните се запичат на грил-тиган за 15 мин. или докато омекнат. Подреждат се филийките на патладжаните върху тестената основа. Запълват се празнините с чери-доматчетата и маслините. Разбиват се яйцата, сметаната, останалият пармеза, босилекът и джодженът в голяма купа. Поръсва се със солта и черния пипер. Сместа се прехвърля върху патладжаните и доматите. Пече се 20-30 мин., докато стане златистокафяво.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар