Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки с патладжан и пикантен сос

Хапки с патладжан и пикантен сос

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Хапки с патладжан и пикантен сос
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.средно голям
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • галета - колкото поеме
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио за пържене
  • за соса
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
  • соев сос - 1 к.л
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се почиства и нарязва на малки хапки, след което се посолява и се оставя в гевгир да се оцежда за около половин час. След като патладжанът е готов, го изплакваме с вода и подсушаваме с кухненска хартия.

Слагаме олиото да загрее, през това време си приготвяме панировката. В голяма купа разбъркваме яйцата със сол, черен и червен пипер на вкус, прибавяме и царевичното брашно, разбъркваме и прибавяме галета, колкото да се получи гъста каша.

След като панировката е готова, сипваме вътре патладжана, хубаво разместване с ръце и вземаме едно по едно парченцата и пускаме в олиото, след като се панират от едната страна, ги обръщаме от другата, след това изваждаме върху кухненска хартия.

Соса приготвяме, като смесим всички продукти и хубаво разбъркаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Доста дебели изглеждат, изпържват ли се отвътре.
25.05.2016 11:23
1
Покажи всички подкоментари