Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Лесни пилешки дробчета с лук

Лесни пилешки дробчета с лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Лесни пилешки дробчета с лук
Снимка: AneliaStefanova
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Разкошно бирено мезе от пилешки дробчета с лук"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват добре и се поставят в гевгир, за да се отцедят от водата.

След това се подреждат в тава, в която предварително сме сложили олиото.

Овкусяват се със сол и пипер и се пекат на 200 градуса, с вентилатор.

Когато дробчетата са почти готови, към тях се прибавя лукът, нарязан на полумесеци.

Запичат се за още малко време, докато дробчетата с лук останат само на мазнина и лукът омекне.

Така приготвените лесни пилешки дробчета с лук са чудесни за бирено мезе или вечеря в комбинация със свежа салата например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: