Начин на приготвяне
Обелваме картофите, мием ги и ги слагаме да се варят със сол. Режем печените чушки на ситно.
Луканковия салам го режем на лентички. Киселите краставички ги правим на кръгчета. След като се сварят картофите, отцеждаме водата и ги смачкваме.
Овкусяваме със сол, ако е нужно, и добавяме ситно нарязания магданоз.
Картофената смес я делим на три части. Мажем дъното на форма за кекс с олиото. Слагаме едната част с картофите. Върху тях редим чушките и натрошеното сирене.
Слагаме 2-рата част от картофите и вурху тях редим луканковия салам и киселите краставички. Най-отгоре покриваме с картофите и притискаме хубаво, за да се оформи кексовата солена торта.
Оставяме в хладилник за 1 час. Преди сервиране я обръщаме в поднос и редим отгоре нарязани маслини за декорация.