Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мераклийски свински дроб на тиган

Мераклийски свински дроб на тиган

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Мераклийски свински дроб на тиган
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"За вечеря поднасяме този мераклийски свински дроб на тиган"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • вода - 300 мл
  • оцет - 4 с.л.
  • царевично брашно - 100 г
  • брашно - 100 г бяло
  • олио - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на парчета около 2 см, накисва се в оцетна вода около 30 минути, за да се премахне част от кръвта.

Изкиснатият дроб се измива и отцежда, доколкото е възможно, след което се овалва в смесените два вида брашно, към което се слага и черният пипер и солта.

Пържи се в горещо олио, подрежда се върху решетка или домакинска хартия.

Сервира се пресен лимон.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: