Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен толстолоб с чеснов сос

Пържен толстолоб с чеснов сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържен толстолоб с чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка от пърженето и ароматен сос - ей така трябва да се хапва толстолобът"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 кг филе от
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр
  • магданоз
  • чесън - 1 глава
  • майонеза - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате филето от толстолоба на порции и поръсвате със сол и черен пипер. Овалвате е смес от брашното и червения пипер и изпържвате до златисто.

Нареждате изпържената риба в чиния и заливате с чесновия сос, приготвен от счукания чесън, майонезата, лимоновия сок и виното.

Поръсвате със ситно нарязания магданоз и сервирате с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: