Задушено пиле с бекон

ЗояЗояНовак
24/05/2009
"Толкова вкусен обяд заслужава да бъде изяден докрай, а чинията - отопена!"
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 737
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре нарязаното пиле и подправете със сол и черен пипер. В тенджера загрейте зехтина и изпържете парчетата до златисто от всички страни. Извадете ги с решетъчна лъжица.

Оставете в тенджерата половината от мазнината. На умерен огън задушете нарязания лук до светло златисто, добавете нарязания на ситно чесън и запържете за около минута. Добавете нарязания на кубчета бекон и запържете за около минута. Върнете парчетата пиле в тенджерата, добавете доматите, бульона, мащерката, дафиновия лист и няколко цели зърна черен пипер. Оставете на силен огън, докато заври, след което намалете и задушавайте до готовност на пилешкото около 45 минути. По средата на времето добавете маслините, а пет минути преди да свалите от огъня, добавете нарязания на ситно босилек.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mmmmmmm...........m
mmmmmmm...........m
15.08.2011 14:30
Много ми хареса, много е вкусно.
0
0