Задушени чушки с картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
08/02/2014
"Най-вкусно става с пресни зеленчуци, само казваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 014
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр., средни, обелени, на кубчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава, на ситно
  • чушки - 1 бр., червена, на ситно
  • чушки - 1 бр., зелена, на ситно
  • патладжани - 1 бр., на кубчета
  • тиквичка - 1 голяма, на кубчета
  • домати - 4 големи, на едро
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 4 с.л., ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се пържат в зехтина около 10 минути, докато станат златисти.

Добавя се лукът, чушките като се бърка около 10 мин. Добавя се патладжанът и тиквичката около 5 мин. Добавят се доматите.

Поръсват се със солта и пипера. Държи се на огъня още за 10-15 минути - докато зеленчуците омекнат. Ястието се сервира горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар