Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребра с ориз и спанак на фурна

Агнешки ребра с ориз и спанак на фурна

Агнешки ребра с ориз и спанак на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Класическа пролетна рецепта - агнешко със спанак и ориз"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - около 1 кг
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1, 1/2 ч.ч.
  • спанак - 200 г
  • олио - 100 г
  • бульон - 5 ч.ч.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребра си ги измиваме добре, нарязваме ги по две и ги поставяме да се сварят заедно с няколко зърна черен пипер.

Варенето продължава за около 40 минути в тенджера под налягане.

Ползваме такава, за да може да се сварят по-бързо.

След като са готови, ги отцеждаме и прецеждаме бульона.

Лука си нарязваме на ситно и го поставяме в тиган с олио, за да се запържи.

Към него си добавяме накълцания спанак и когато омекне, прибавяме ориза.

Разбъркваме добре и наливаме 1 чаша бульон, като овкусяваме със солта и черния пипер.

Готовите сварени ребра поставяме в тава и към тях добавяме ориза и спанака.

Поръсваме при необходимост със сол, добавяме и джоджена и наливаме останалият бульон към агнешкото с ориз.

Поставяме в печката и печем агнешки ребра с ориз и спанак на фурна на умерена температура за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: