Начин на приготвяне
Агнешките ребра си ги измиваме добре, нарязваме ги по две и ги поставяме да се сварят заедно с няколко зърна черен пипер.
Варенето продължава за около 40 минути в тенджера под налягане.
Ползваме такава, за да може да се сварят по-бързо.
След като са готови, ги отцеждаме и прецеждаме бульона.
Лука си нарязваме на ситно и го поставяме в тиган с олио, за да се запържи.
Към него си добавяме накълцания спанак и когато омекне, прибавяме ориза.
Разбъркваме добре и наливаме 1 чаша бульон, като овкусяваме със солта и черния пипер.
Готовите сварени ребра поставяме в тава и към тях добавяме ориза и спанака.
Поръсваме при необходимост със сол, добавяме и джоджена и наливаме останалият бульон към агнешкото с ориз.
Поставяме в печката и печем агнешки ребра с ориз и спанак на фурна на умерена температура за около 45 минути.