Начин на приготвяне
За тези любими кифли за закуска маята си разтваряме в част от затопленото мляко.
Към тях добавяме 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно.
Тази смес разбиваме добре и оставяме на страна, докато шупне.
Захарта, която е останала, разтваряме в млякото, добавяме мазнината и яйцата и отново разбъркваме.
Брашното пресяваме и поставяме в дълбок съд.
Към него се добавят ванилията, лимоновата кора и си правим кладенче.
Първо, сипваме шупналата мая, след това и всичко останало.
Замесваме си гладко тесто.
След като е готово, започваме да си добавяме останалата мазнина, като си топваме ръцете и така месим тестото, докато го поеме.
Оставяме готовото тесто да втаса, докато удвои обема си.
Когато вече е втасало, премесваме малко върху набрашнен плот и разделяме на четири части.
Всяка част разточваме на кора с дебелина около 3 мм и отново разделяме на 12.
На всяко парче от едната страна нарязваме разрези а от другата страна поставяме локум или сладко по ваш избор
Подреждаме домашните кифли в тава върху хартия за печене и оставяме отново да втаса .
Преди да поставим в печката, намазваме с разбитият белтък и тогава печем.
Печем домашни кифли за закуска със сладко и локум в загрята фурна на 180 °C без вентилатор за 20 минути.